Лавината от предизвикателни клипове в популярната сред учениците социална мрежа ТикТок поставя

...
Лавината от предизвикателни клипове в популярната сред учениците социална мрежа ТикТок поставя
Коментари Харесай

Учител се бори с опасните предизвикателства в ТикТок

Лавината от предизвикателни клипове в известната измежду учениците социална мрежа ТикТок поставя децата ни в рисков „ балон “, който би трябвало да спукаме.
Твърдението е на  пазарджишкия преподавател и блогър Илия Михайлов, който преди дни насочи свое предизвикателство в ТикТок. Само за няколко часа клипът му с послание „ Да излезем от балона “ събра хиляди позитивни реакции.Новото и рисково предизвикателство за децата, с изключение на лягането на пешеходна пътека и игра с магнитни топчета, гонитба с моторна резачка и или винтовер като задачата е жертвата да бъде изненада до потрес.
" В платформата ТикТок, която е най-популярна измежду децата в този момент, би трябвало да ги предупредим, че това е извънредно рискова игра. Проблемът е сериозен и би трябвало да сме нащрек. Направих си профил там и видях, че децата би трябвало да бъдат защитени от тези нелепости. Да схванат, че през обществените мрежи те могат да се учат ", сподели още Михайлов.

Учителят прикани за партньорство, както с сътрудниците му педагози, по този начин и с родителите:

" Идеята е да поддържаме връзка с децата си, като им демонстрираме положителни практики  и положителни неща, с които да противодействаме на такива клипове. И тези положителни послания да са отново в тази платформа, толкоз известна измежду децата ", счита учителят.
Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР